Menu

Nieuwe dakramen inclusief dakconstructie-, bescherming- en verankeringsadvies

ma | 18 mei 2020

Ubbink DakWijs voor dakrenovatie woningen in Hall:
Nieuwe dakramen inclusief dakconstructie-, bescherming- en verankeringsadvies

In het Gelderse Hall stond een aantal woningen op de nominatie voor een grootschalige dakrenovatie. Architektengroep Gelderland kreeg de opdracht. Projectleider Bernardo Huitink vond dit het uitgelezen project om DakWijs van Ubbink te proberen.

Op de BouwBeurs van 2019 hoorde Bernardo Huitink voor het eerst over DakWijs. “Dit klonk aantrekkelijk en maakte op mij een goede indruk”, vertelt hij. “Ik was nieuwsgierig en wilde dit adviesconcept graag eens toepassen. De dakrenovatie van zes woningen in Hall – in opdracht van Veluwonen – was hiervoor het ideale pilotproject; het draaide om een aanbesteding, dus meer dan het maken van een ontwerptekening. Het ging hierbij om woningen met een zadeldak en systeemdakpannen, waarbij het hele dak een metamorfose zou ondergaan. Ik heb Ubbink gevraagd te adviseren over de dakconstructie, de dakbescherming, de dakramen en het verankeren daarvan.”

Advies
“Het aanvragen van DakWijs was eenvoudig”, vervolgt Bernardo Huitink. “Het kostte Ubbink vervolgens natuurlijk tijd om zaken uit te zoeken en te berekenen, maar dat duurde niet lang. Het advies dat ik kreeg, was helder en ik kon er direct mee aan de slag. Dit heeft me flink wat tijd bespaard. Bij de uitvoering, die in handen was van bouwbedrijf PHB Deventer, kwam een praktisch probleempje om de hoek kijken: een dakraam sloot niet perfect. Dit heb ik gemeld bij Ubbink en zij gingen er meteen mee aan de slag, waarna het netjes is afgehandeld. De samenwerking is goed bevallen en bij een volgende opdracht maak ik graag weer gebruik van het DakWijs-advies.”    
  
Heldere uitleg
Gerard Slijkhuis is uitvoerder S&O bij PHB Deventer. Hij vertelt: “De uitvoerders – van een onderaannemer van ons – kregen bij de levering van de dakramen en toebehoren een heldere uitleg over het bevestigen ervan. We gebruiken sowieso vaker producten van Ubbink: negen van de tien dakdoorvoeren die we toepassen, komen daar vandaan. Die zijn altijd goed. Natuurlijk zijn er altijd goedkopere alternatieven te vinden, maar dan kom je vaak voor onverwachte verrassingen te staan. Bijvoorbeeld dat er iets nét niet past. Hier moet je dus niet op bezuinigen, want dat kost je uiteindelijk altijd meer: geld en stress. Ik betaal liever iets meer, dan weet ik zeker dat het goed zit. Dit was de eerste keer dat we dakramen en daktoebehoren van Ubbink hebben toegepast. De montage verliep prima en ook het binnenshuis aftimmeren ervan was eenvoudig. Goed om te ervaren en voor herhaling vatbaar.”Bent u geïnteresseerd in onze unieke calculatiemodule DakWijs of wilt u een DakWijs advies aanvragen? Lees verder >>

Back to top