Nieuws items...


31-12-09 - Verticale staande doorvoeren in de kleur van de dakpan

Artikel ROOFS, 31 december 2009. Er mankeert nogal eens iets aan de esthetische uitstraling van de dakdoorvoeren op hellende daken. Ze staan scheef, of de kleur vloekt met de rest van het dakvlak. Tijdens de DakEvent 2010 introduceert specialist in gevelstenen en dakpannen Brickpoint uit Arnhem de BrickPoint Dakdoorvoer.

Het jonge bedrijf is in 2006 op initiatief van Eddie Bosch en Cor Steenkamp opgericht en heeft momenteel een personeelsbestand van acht man. Beide oprichters waren jarenlang werkzaam bij een grote bouwmaterialenhandel tot ze de sprong waagden om een oude wens in vervulling te laten komen: een bedrijf dat gespecialiseerd is in de toepassing van bakstenen en dakpannen. Op een fraaie locatie langs de Rijn in Arnhem heeft het bedrijf een ruime toonzaal ingericht waarin ca. 2000 verschillende bakstenen en ca. 450 modellen dakpannen op kleur worden getoond. Innovatie past in de huidige markt, deze dakdoorvoer is hier een voorbeeld van.
De  productie vindt plaats in Duitsland en wordt vanaf heden in Nederland door BrickPoint i.s.m. Ubbink op de markt gezet. Indien de klant type/kleur/model van de dakpan en de dakhelling/latafstand en type/diameter doorvoer Ubbink doorgeeft wordt er binnen 3 weken in Nederland geleverd. De doorvoer wordt uitgevoerd in de kleur van de dakpan. Elk dakpan van elke fabrikant kan op deze manier worden voorzien van een Ubbink dakdoorvoer.
Hoe gaat het in zijn werk? Om de doorvoer door de pan te steken, moet een gat worden gefreesd. Hiertoe is het belangrijk dat de juiste helling wordt doorgegeven, zodat ervoor kan worden gezorgd dat de doorvoer netjes verticaal staat. Ook de latafstand is van belang om het freesgat op de juiste plaats te kunnen frezen. De doorvoer wordt vervolgens waterdicht ingewerkt. Tenslotte wordt de doorvoer geschuurd en in de kleur van de dakpan gespoten. De meest uiteenlopende kleuren en schakeringen zijn mogelijk. ‘Het is dus echt maatwerl’, aldus Eddie Bosch.
In Arnhem en Zevenaar zijn inmiddels de eerste projecten geleverd. ‘Wij beperken ons tot de verkoop in Nederland’, legt Bosch uit. ‘Wij zijn een relatief kleine organisatie, daarom moeten wij niet teveel hooi op onze vork willen nemen.  Tijdens de DakEvent 2010 zullen we de doorvoer voor het eerst tonen. Wij zijn ervan overtuigd dat het een succes zal worden!’.